Paistettua riisiä ja tofukanaa

Reissussa tuli syötyä pariinkin otteeseen paistettu riisiä ja siitä jäi fiilis, että pakko kokeilla tehdä tätä myös kotona. Selailin ohjeita ja päädyin yhdistelemään niitä oman mieleni mukaiseksi versioksi, joten autenttisen paistetun riisin kanssa tällä mun versiolla ei liene paljoakaan yhtäläisyyksiä, mutta hyvää se on joka tapauksessa. Ilmeisesti paras paistettu riisi tulee edellisenä päivänä keitetystä riisistä, mutta mä keittelin tätä varten riisin ihan samana päivänä. Eli jos jääkaapissa on ylimääräistä kypsää riisiä, se sopii tähän reseptiin loistavasti. Samoin kuin kaikki jääkaappiin unohtuneet kasvikset, eli paistettu riisi on erinomaista jääkaapintyhjennysruokaa. Kasvisten osalta voi tietenkin käyttää juuri niitä oman maun mukaisia, tuoreita tai pakastettuja, eli hyvin helposti muokattavissa jokaiseen makuun sopivaksi.

Tofukanan ohjeen taas bongasin taannoin Youtubesta pariltakin eri kanavalta. Tofu revitään ensin käsin sopiviksi paloiksi, joiden ei tarvitse olla samankokoisia tai -mallisia, sitten sitä paahdetaan/paistetaan keskilämmöllä aika pitkään, jopa 20-25minuuttia. Tämä kuivattaa tofua ja siihen tulee erilainen koostumus kuin pikaisesti paistamalla kuumalla pannulla. Tofun voi maustaa oman mielen mukaan, itse laitoin sipulijauhetta, suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta ja reissusta tuomaani red pepper -kanamaustetta, tavallinen kanamauste sopii ihan yhtä hyvin.

Paistettu riisi 4-6 annosta

  • 4 annosta kypsää riisiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • oman maun mukainen pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 chili
  • 1 porkkana
  • 4 retiisiä
  • 1/2 kiinankaali
  • 1/2 parsakaali
  • 1/2 pss pakastettuja vihreitä papuja
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2rkl seesamiöljyä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limen mehu

Toimi näin:

  1. Käsittele kasvikset, eli kuori ja pilko porkkana, raasta inkivääri, murskaa valkosipulinkynnet, silppua sipuli ja chili, suikaloi kiinankaali ja retiisit sekä pilko parsakaali.
  2. Sekoita kupissa seesamiöljy, soijakastike ja limenmehu.
  3. Kuumenna rypsiöljyä wokkipannussa tai isossa paistinpannussa, kuullota hetki sipulia, lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Paistele hetki, älä polta. Lisää seuraavaksi porkkana ja parsakaali, hetken päästä kiinankaali ja retiisi sekä lopuksi mahdolliset pakastepavut. Paista hetki, kunnes pavut ovat lämminneet, kasvikset saavat jäädä rapeiksi, eli niitä ei ole tarkoitus kypsentää pehmeiksi.
  4. Ota kasvikset hetkeksi lautaselle sivuun.
  5. Kuumenna pannu ja rypsiöljytilkka, lisää nyt riisi pannulle ja paista sitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää sekaan nyt aiemmin tehty maustekastikeöljy (seesamiöljy, soijakastike, limenmehu). Sekoita se kunnolla riisin sekaan.
  6. Lisää kasvikset takaisin pannulle ja paista sekoittaen, kunnes kasvikset ovat lämmenneet. Halutessasi voit sekoittaa tehdyn tofukanan paistetun riisin sekaan.
  7. Tarjoile.

Tofukana 2-3 annosta

  • 1 pkt maustamatonta kiinteää tofua
  • öljyä paistamiseen
  • mausteita oman maun mukaan, esim. sipulijauhetta, kanamaustetta, valkosipulijauhetta, paprikaa
  • suolaa, pippuria

Toimi näin:

  1. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla.
  2. Revi käsin tofusta sopivia paloja, palojen ei tarvitse olla samankokoisia tai -mallisia.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen tilkka öljyä.
  4. Paista tofupaloja 15-25 minuuttia keskilämmöllä pannulla välillä sekoittaen. Mitä pidempään paistat, sitä kuivemmaksi ja rapeammaksi tofu muuttuu, joten 15min on ainakin ihan minimi. Älä yritä oikaista paistoajassa lisäämällä lämpöä, tällöin tofun pinta ruskistuu/palaa, mutta se jää sisältä kosteammaksi.
  5. Mausta tofu paistamisen aikana, maistele välillä onko mausteita sopivasti ja lisää tarvittaessa.
  6. Kun tofupalojen pinta on ruskistunut ja muuttunut rapeaksi, niin tofu on valmis tarjoiltavaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s