Espanjalainen kikhernemunakas

Sain alkuvuodesta näppeihini Vegekaupasta ostetun TerraVeganen kikherneomeletti-ainespussin. Jauheeseen ei tarvinnut kuin sekoittaa tilkka vettä, antaa turvota minuutti tai pari ja sitten vaan paistella pannulla. Todella kätevää, nopeeta ja vieläpä hyvää. Tämän innoittamana seuraavalla Vegekauppareissulla pitikin ostaa pussillinen kikhernejauhoa eli gramjauhoa, jotta pääsen itsekin maustamaan ja testailemaan erilaisia ”munakkaita”.

img_1123Kun googlailin ohjeita, osui silmiin ihanan Viimeistä murua myöten -blogin resepti vegaaniseen espanjalaiseen perunamunakkaaseen. Ja koska peruna on yksi allekirjoittaneen lemppariaineksia, niin piti kokeilla ja soveltaa hieman erilainen versio alkuperäisestä reseptistä. Lisäsin omaan versiooni enemmän kasviksia sekä hieman erilaiset mausteet. Käytin suolana mustaa suolaa, joka antaa ruualla kananmunan makua. Voit halutessasi käyttää sen tilalla myös tavallista suolaa.

Tällä reseptillä munakasta tulee yksi pannullinen. Tämä on aika tuhtia syötävää, joten riittää ainakin 3-4 annosta ja jos lisänä on leipää tai muuta syötävää, niin riittänee useammallekin. Täydellistä tarjottavaa brunssille!

Espanjalainen perunamunakas img_1108

  • 1,5 dl kikhernejauhoja
  • 3 dl makeuttamatonta soijamaitoa
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • kourallinen pinaattia
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni paprika
  • 1 tl mustaa suolaa tai tavallista suolaa
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Toimi näin: 

  1. Sekoita kikhernejauhot, mausteet ja ravintohiivahiutaleet soijamaidon kanssa sekaisin. Anna turvota hetki.
  2. Taikinan turvotessa on hyvä hetki silputa pinaatti, kuutioida paprika ja tomaatti. Viipaloi peruna ja sipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, mandoliini on tähän loistava apuväline. img_1116
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää perunat ja sipulit, kypsennä muutama minuutti.
  4. Kun perunat ja sipulit ovat hieman pehmenneet, kaada taikina pannulle ja laske lämpöä.
  5. Lisää munakkaan päälle tomaatti, paprika ja pinaatti. Sitten tulee tämän reseptin vaikein vaihe. Munakkaan pitäisi antaa kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä, noin 15-20 minuuttia tai kunnes sen pinta näyttää hyytyneen.
  6. Rouhi pippurimyllystä tuoretta mustapippuria munakkaan päälle ja tarjoile. img_1122

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s