Enchiladat

img_0283Enchiladat ovat täytettyjä tortillalettuja, jotka on kuorrutettu juustokastikkeella ja ne kypsennetään uunissa. Nämä käärot ovat aika täyttäviä, eli pieniruokaiselle riittää yksi tortilla, varminta kuitenkin ehkä varata kaksi enchiladaa syöjää kohden. Täytevaihtoehtoja on runsaasti, joten täytteet on helppo muokata omaan makuun sopiviksi, täytteeksi voi laittaa omia lempparikasviksia, papuja, soijarouhetta tai -suikaleita, tai tehdä sopivan sekoituksen näistä kaikista. Itse käytin täytteessä soijasuikaleita sekä kaapista löytynyttä GoGreenin chili sin carnea. Chili sin carnen tilalla voi käyttää mitä tahansa papuja ja vaikka tomaattimurskaa tai salsaa. Rullien päälle voi tehdä juustokastikkeen tai ne voi kuorruttaa myös vegejuustolla, mistä itse eniten tykkää. Enchiladojen kanssa maistuvat nachot, salsakastike, guacamole, jalapenot sekä kaurafraiche.

Enchiladat 2-4 annosta

  • 6 tortillalettua
  • 1 annos Nacho cheese saucea
  • kourallinen soijasuikeleita
  • 1-2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • 1prk GoGreen chili sin carnea tai haluamiasi papuja sekä tomaattimurskaa/salsakastiketta
  • 100g pakastemaissia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • tacomaustetta
  • öljyä paistamiseen
  • Tarjoiluun nachoja, kaurafraichea, salsakastiketta, jalapenoja, korianteria, limeä, guacamolea
    • Pikaisen ja helpon guacamolen teet sekoittamalla keskenään muussatun avokadon, ripauksen suolaa, vähän valkosipulijauhetta, chilihiutaleita sekä 1-2tl limen mehua.

Toimi näin:

  1. Keitä soijasuikaleita kasvisliemikuutiolla ja suolalla maustetussa vedessä noin 10min. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  2. Sillä välin kun soijasuikaleita keitetään, suikaloi sipuli ja paprika.
  3. Paista soijasuikaleita öljyssä pannulla kunnes ne saavat väriä, mausta reilulla annoksella tacomaustetta. Lisää suikaloidut sipuli ja paprika, paista hetki kunnes kasvikst pehmenevät. Lisää sekaan chili sin carne ja anna muhia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita maissit kastikkeen joukkoon.
  4. Valmista nyt juustokastike.
  5. Laita soijasuikale-chili sin carne -täytettä tortillaletun keskelle ja rullaa kiinni. Asettele rullat vuokaan niin, että saumakohta jää alle tai kääröjen väliin, jotta enchiladat pysyvät kiinni. Kaada kuuma juustokastike rullien päälle.
  6. Paista 225 asteisessa uunissa, kunnes enchiladojen päät hieman ruskistuvat, eli noin 10-15min.
  7. Valmista sillä välin guacamole ja muut tykötarpeet.
  8. Tarjoile ja nauti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s