Minestronekeitto

Parasta talviruokaa ovat tietysti ihanan lämmittävät keitot! Ulkoilun jälkeen lautasellinen hyvää soppaa tuoreen leivän kanssa on niitä arjen pieniä iloja, joista tulisi muistaa nauttia ja fiilistellä. Oma lempikeittoni on jo aiemmin esitelty linssisoppa, mutta nyt teki mieli jotain erilaista, joten päädyin tekemään minestronekeittoa. Sopasta tuli todella maukasta ja täyttävää, tällä lähtee varmasti nälkä, koska siinä on runsaasti papuja proteiininlähteenä tuomassa ruokaisuutta. Itse laitoin keittoon ruskeita papuja ja kidneypapuja, mutta tähän nyt voi tietysti laittaa omia lempipapuja. Papujen lisäksi laitoin pari suikaloitua BonVeganin nakkia mukaan esittämään kinkkusuikaleita. Nakit toimivat erittäin hyvin kinkun vegaanisena versiona! Pastana käytin Torinon pientä simpukkapastaa, kun se oli mielestäni keittoon sopivan kokoista. Sopii hyvin lusikkaan muiden sattumien kanssa. Toki sen voi korvata vaikka spagetilla. Liemessä oli purkillinen chilimaustettua paseerattua tomaattia, koska kaapista ei löytynytkään tavallista tomaattimurskaa, mutta seuraavalla kerralla haluan kokeilla nimenomaan ihan maustamatonta tomaattimurskaa ja lisätä chiliä mausteena keiton sekaan. Mutta hyvää ja helppoa keittoa, kannattaa tehdä iso kattilallinen, samalla saa hoidettua parin päivän ruuat. Tätä syö ihan mielellään parikin päivää.

Minestronekeitto 4-6 annosta

  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1-2rkl öljyä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • reilu litra vettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia (maustamaton tai chili)
  • 1 tlk ruskeita papuja
  • 1 tlk kidnaypapuja
  • 2-3 BonVeganin tai muun valmistajan vegaanista nakkia
  • 2-3dl Torinon pientä simpukkapastaa tai haluamaasi pastaa
  • 1-2 dl pakasteherneitä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Toimi näin:

  1. Silppua ja kuutioi kasvikset, suikaloi nakit. Huuhtele ja valuta pavut.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää porkkanat ja valkosipulit, anna kuullottua hetki. Lisää paprikakuutiot ja anna näidenkin hieman pehmetä.
  3. Lisää vesi, tomaattimurska ja kasvisliemikuutiot, keittele muutama minuutti, kunnes porkkanat eivät ole enää ihan kovia.
  4. Lisää pavut ja pasta. Kiehauta ja keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja pastat ovat kypsiä, eli hieman alle 10min. Jos käytät pastaa, jossa on esim. 5min keittoaika, keitä ensin porkkanat läpikypsiksi, ennen kuin lisäät pastan, muuten 5minuutin keittoajan vaativa pasta on mössööntynyt 10min keittelyn aikana. Lisää myös tarvittaessa vettä, jos näyttää että keitosta tulee liian paksua.
  5. Lisää lopuksi suikaloidut nakit sekä pakasteherneet, kuumenna.
  6. Maista ja mausta keitto soijakastikkeella sekä kuivatuilla yrteillä.
  7. Tarjoa hyvän leivän kanssa, esimerkiksi nämä rapeat sämpylät sopivat keiton kanssa todella hyvin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s