Salaatteja joulupöytään

Hui, melkein 2 viikkoa on taas vierähtänyt viimeisestä päivityksestä! Mutta nyt taas tulisi reseptejä, tällä kertaa pari erilaista salaattia rosollin kaveriksi joulupöytään. Itse en jostain syystä rosollista niin välitä, joten monena vuotena on pöydässä ollut myös päärynä-saksanpähkinä-sinihomejuustosalaatti. Tänä vuonna mietin, miten tämän voin veganisoida ja kuin tilauksesta Poppamiehen Blue Cheese Dip -dippikastikejauhe muuttui vegaaniseksi. Tätä kun sekoittaa kasvipohjaiseen fraicheen, tulee oikein toimiva paksuhko kastike. Päärynä, sinihomejuustoinen kastike ja saksanpähkinät muodostavat aivan ihanan makuyhdistelmän, joten jaan tämänkin teidän kanssanne. Aiempina vuosina olen tehnyt karpaloista kastikkeen salaatille, mutta nyt kun sinihomejuusto tulee kastikemuodossa käytin kuivattuja karpaloita. Jos ei halua käyttää kuivattuja, niin pakastekarpaloista keittää nopeasti pienessä vesitilkassa hillomaisen kastikkeen salaatille.

Monen joulupöytään kuuluvat punajuuri-, peruna- ja/tai italiansalaatit. Sekä punajuuri- että perunasalaateista löytyvät valmisversioista vegaaniset vaihtoehdot, esimerkiksi Rainbown punajuurisalaatti sekä Kotimaista perunasalaatti sopivat vegaanin joulupöytään. Lisää vaihtoehtoja löydät tietenkin Vegaanituotteet -sivulta, johon on koottu jouluherkut omaksi kategoriakseen. Sieltä löytyvät esimerkiksi myös karkit, suklaat, piparit ja tortut vegaanisina vaihtoehtoina.

Italiansalaatista ei tietenkään ole valmista vegaanista versiota, koska kinkku. Mutta sekin on helppo veganisoida ihan tavallisesta ruokakaupasta löytyvillä tarvikkeilla. Joten tässäpä teille resepti vegaaniseen italiansalaattiin. Määrät ovat melko suuripiirteisiä, riippuen kuinka ison setin haluaa tehdä. Huomasin, että jääkaapissa ollessa jotenkin kastike ”katosi” salaatista, ehkä se imeytyi spagettiin, en tiedä, mutta kastiketta kannattanee lisätä vielä juuri ennen tarjoilua salaatin sekaan.


Italiansalaatti

  • 2-4dl kypsää rakettispagettia
  • 5-6 siivua BonVeganin soijaviherpippurileikkelettä
  • 1-2 porkkanaa
  • 1-2 suolakurkkua
  • n.1dl pakasteherneitä
  • 2-3rkl Oatlyn Fraichea
  • 2-3rkl X-tra majoneesia
  • n.1tl sinappia
  • liraus sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
  • suolaa

Toimi näin:

  1. Keitä rakettispagetti kypsäksi paketin ohjeen mukaan, huuhtele viileällä vedellä.
  2. Kuori ja kuutioi porkkana pieneksi paloiksi, keitä kypsäksi.
  3. Suikaloi leikkele salaattiin sopiviksi suikaleiksi.
  4. Kuutioi suolakurkku.
  5. Sekoita kastike, eli majoneesi ja Oatly, lisää sinappi ja maista, lisää maun mukaan sitruunamehu/omenaviinietikka sekä suola.
  6. Sekoita kaikki ainekset ja kastike toisiinsa.

****

Päärynä-saksanpähkinäsalaatti sinihomejuustokastikkeella img_5370

  • 1 iso päärynä
  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia tai muuta vastaavaa
  • 1-2rkl Poppamiehen sinihomejuustodippijauhetta
  • 1prk Oatlyn fraichea
  • Kuivattuja tai pakastettuja karpaloita
  • saksanpähkinöitä

Toimi näin:

  1. Tässä salaatissa ei ole mitään ihmeellistä, sekoita dippijauhe fraichen sekaan, revi salaatti, lisää siivutetut/kuutioidut päärynät ja ripottele päälle karpalot, saksanpähkinät kevyesti pienittynä sekä kastike.

 

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s