Tofu banh mi

Tein, ja myös söin, kesällä ensimmäisen kerran banh mi -patongin, eli vietnamilaisen täytetyn leivän. Tykkäsin tosi paljon, leivässä on mukavasti makua, se on täyttävä mutta myös raikas. Ajattelin, että tätä herkkua tulee tehtyä useinkin, mutta sitten koko ihanuus unohtui, kunnes eilen nappasin kaupasta mukaan patongin ja kiinankaalin, muut aineet kotoa jo löytyikin. Banh mista on erilaisia versioita, yhteistä niille tuntuu olevan tuore kurkku, korianteri, tuore chili tai jalopeno sekä pikkelöidyt kasvikset, lähinnä porkkana, punasipuli ja kiinankaali. Ja tietysti vegaaniseen versioon tulee lihan/kanan tilalle paistettua tofua tai miksei tempeäkin. Lisäksi avokadoa ja vähän vegaanista majoneesia, niin herkku on valmis.

Jos on kaukaa viisas, kannattaa kasvikset laittaa maustumaan jo edellisenä päivänä, mutta itse tein erittäin pikaisen pikaversion kasvispikkelsistä ja lisäsin mausteet ja sokerin kiehuvaan veteen, jonka kaadoin suikaloitujen kasvisten päälle. Hyvin toimi niinkin. Niin ja siis unohdin sen korianterin kaupppaan kun metsästin innoissani kiinankaalia. Mutta yleensä tähän kuuluu myös korianteri. Paitsi jos ei tykkää, niin sen voi jättää poiskin. Leipänä patonki toimii oikein hyvin, yleensä itse tykkään rapeakuorisesta patongista, mutta tämä on helpompi syödä, jos ostaa pehmeämpää patonkia. Kannattaa myös varata rulla talouspaperia lähettyville, tämä saattaa olla sotkuista syötävää, mutta pieni sotku on täysin tämän arvoista.

Tofu banh mi img_5358-1

  • patonki
  • tofua, marinoitu tai maustamaton
  • vegaanista majoneesia (Xtra -majoneesi on vegaanista, saa esim. Prismoista)
  • tuoretta kurkkua
  • avokadoa
  • korianteria
  • Srirachaa, tuoretta chiliä tai jalopenoja
  • suolaa ja pippuria
  • kasvispikkelsiin tarvitset:
    • 1/2 kiinankaali
    • iso porkkana
    • 2dl kiehuvaa vettä
    • 1dl omenaviinietikkaa
    • 1-2rkl sokeria
    • 1 tl sinappijauhetta
    • ripaus suolaa

Toimi näin:

  1. Valmista ensin kasvispikkelsi
    1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, tai leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi kiinankaali.
    2. Kuumenna vesi, lisää kiehuvaan veteen sokeri, suola, omenaviinietikka sekä sinappijauhe. Sekoita ja kaada seos kasvisten päälle kulhoon. Sekoittele kunnolla ja anna hautua.
  2. Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi ja paista öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa kurkku pitkiksi ohuiksi siivuiksi, esimerkiksi juustohöylällä.
  4. Viipaloi avokado ja silppua korianteri.
  5. Halkaise patongista sopiva pätkä ja sivele se majoneesilla.
  6. Täytä leipä, alle kasviksia, sitten tofua, Srirachaa/chiliä/jalopenoja, kurkkua, korianteria ja avokadoa.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s