Samettinen kvinoapuuro

Kvinoa on sellainen aines, että olen käyttänyt sitä aika satunnaisesti, se ei ole mielestäni erityisen hyvää, muttei pahaakaan. Kvinoa on kuitenkin erinomainen lisä kasvisruokavalioon korvaamaan vaikka riisiä tai cuscusta. Kvinoa on hyvin proteiinipitoinen, siinä on kaikkia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa sekä plussana vielä siinä on paljon ravintokuitua. Eli kaiken kaikkiaan aika terveellinen jyvänen on kyseessä. Lisäksi se on monipuolinen kokkailussa, sitä voi esimerkiksi käyttää kylmänä salaateissa,  lisänä kasvispihveissä, tarjoilla kastikkeiden kanssa tai siitä voi keittää myös puuroa.

Selailin erilaisia puuroreseptejä, kun löysin tämän reseptin ja ihastuin. Tässä ohjeessa keitetty kvinoa blendataan soijamaidon kanssa kermaiseksi, vähän mannapuuroa muistuttavaksi pehmeäksi puuroksi ja maustetaan vaniljalla sekä vaahterasiirapilla. Nam! Puuron voi myös tehdä edellisestä ruuasta yli jääneestä valmiista kvinoasta, lämmittää vain valmiin kvinoan nopeasti kattilassa soijamaitotilkan kanssa ja sitten sekoittaa sen blenderissä isompaan määrään soijamaitoa. Puuroa voi myös tehdä kerralla isomman annoksen, jolloin sitä voi lämmittää annos kerrallaan.

Samettinen kvinoapuuro, 1 annos

  • 1dl kvinoaa
  • reilu 2dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1,5dl soijamaitoa
  • 0,5-1rkl vaahterasiirappia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • Tarjoiluun esimerkiksi banaania, omenaa, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, marjoja, kookoshiutaleita, kanelia…

Toimi näin: 

  1. Huuhtele kvinoa ja laita se kattilaan veden kanssa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää sekaan ripaus suolaa, laita kattilaan kansi päälle ja vähennä levyn lämpöä matalammaksi.
  2. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes lähes kaikki vesi on imeytynyt. Älä sekoita kvinoaa sen keittämisen aikana.
  3. Lisää valmis kvinoa, soijamaito, vaahterasiirappi ja vaniljajauhe blenderiin ja sekoita hetki täydellä teholla, kunnes rakenne on yhtenäinen ja pehmeä. Valmis sekoitus muistuttaa mannapuuroa.
  4. Jos haluat vielä lämmittää puuroa, voit laittaa sen hetkeksi vielä kattilaan lämpiämään.
  5. Laita valmis puuro lautaselle, lisää haluamasi lisukkeet ja nauti terveellisestä sekä herkullisesta puurostasi.

Advertisements

3 thoughts on “Samettinen kvinoapuuro

  1. Käytitkö suomalaista kvinoaa, joka ymmärtääkseni toimii puuroissa paremmin kuin ulkomaalainen? Pakko varmistaa, etten lähde GoGreenillä kokeilemaan. Ihana ohje!

    Tykkää

    1. Mulla oli muistaakseni Urtekramin kvinoaa, tähän puuroon meni loput pussinpohjalta ja pussi päätyi jo roskikseen, joten en pääse tarkistamaan. Ei se varmaankaan ollut kotimaista, täytyykin nyt seuraavalla kauppareissulla napata kotimaista kvinoaa mukaan. Hyvä vinkki, kiitos!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s