Paras linssikeitto

Tämä on yksi mun lemppareista! Keitto on ihanan mausteista ja lämmittävää, oikeaa syksy – ja talviruokaa. Alkuperäinen ohje on Jolie -sivustolta ja se kulkee nimellä Maailman paras linssikeitto. Nimi ei ole ollenkaan liioittelua, tämä soppa on todella hyvää! Vielä kun kaveriksi leipoo tuoreita sämpylöitä, niin täydellinen ateria on valmis. Alla oleva versio nyt luonnollisesti vegaanisena.

Linssikeitto, 6 annosta

  • 2rkl kookosöljyä/rypsiöljyä/Sinistä keijua
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2tl kurkumajauhetta
  • 1tl inkiväärijauhetta
  • 0,5tl cajunmausteseosta
  • 1,5-2rkl laadukasta puhdistamatonta suolaa
  • 400g tomaattimurskaa
  • 400g chilitomaattimurskaa
  • 1,1l vettä
  • 3dl punaisia linssejä kuivana
  • 2dl kookoskermaa/soija- tai kaurakermaa

Toimi näin: 

  1. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä.
  2. Silppua sipuli sekä valkosipuli ja lisää ne mausteiden sekä rasvan/öljyn kanssa kattilaan.
  3. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet, mutta älä ruskista tai polta niitä.
  4. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat.
  5. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
  6. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää haluamasi kasvikerma joukkoon.
  7. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua. Maista vielä suolan määrä, jos keitto maistuu valjulta, suolaa on liian vähän. 
  8. Tarjoile tuoreen leivän kanssa. Halutessasi voit lisätä lautasella keiton päälle esim. Oatlyn kaurafraichea sekä tuoretta korianteria tai persiljaa silputtuna.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s