Tortillakakku (meksikolainen lasagne)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with Snapseed.

Texmex ja meksikolaiset maut yleensäkin ovat omia suosikkimakujani, rakastan tortilloita, burritoja, tacoja, nachoja jne. Burritoja tuleekin yleensä tehtyä arjessa, koska ne ovat nopeita tehdä ja ovat ruokaisiakin, kun sisään käärii keitettyä ja maustettua riisiä, papuja ja kasviksia. Tällä kertaan tein kuitenkin lauantaiherkuksi tortillakakun, tämä tunnetaan ilmeisesti myös nimellä meksikolainen lasagne. Helppo tehdä ja todella herkullinen. Jälleen perheen sekaani sanoi, ettei tätä huomaisi vegaaniseksi ellei tietäisi. Paistoin kakun irtopohjavuoassa, mutta varmaankin voi myös paistella ihan tavallisella uunipellillä. Leikkasin kakun neljään osaan, jolloin palat olivat melko isoja, joten riittää tästä kuudellekin kun leikkaa pienemmiksi paloiksi. Jos haluat tehdä korkeamman kakun, niin tuplaa resepti.

Tortillakakku 4-6 annosta

  • Nacho cheese saucea
  • tortillalettuja 5kpl
  • 1pss Santa Marian vegetarian taco mixiä
  • 2dl vettä
  • 1dl tomaattimurskaa tai 2-3rkl tomaattipyrettä
  • 1prk valmista salsakastiketta
  • 100g pakastemaissia, eli noin puolet 200g pussista
  • 1 iso punasipuli
  • 2 paprikaa
  • 1pss nachoja tai tortilla chipsejä
  • 1-2 tomaattia

Pikainen guacamole

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with Snapseed.

  • 1-2 avocadoa
  • 0,5tl valkosipulimaustetta
  • kuivattuja chilihiutaleita
  • limeä
  • suolaa

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria
  • kaurafraichea (Yosa tai Oatly)
  • jalopenoja

Toimi näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista ensin juustokastike.
  3. Sitten valmista vegetarian taco mix, eli sekoita keskenään pussin sisältö, 2dl vettä ja tomaattimurska tai pyre. Ohjeen mukaan sekaan tulee 1dl tomaattimurskaa, mutta olen muutaman kerran korvannut sen pikkupurkillisella tomaattipyrettä. Keittele muutama minuutti sekoitellen. Kun rouhe on valmista, lisää sekaan maissit sekä salsa. Anna lämmetä hetki.
  4. Suikaloi sipuli ja paprikat, voit myös käyttää pakastettuja paprikasuikaleita.
  5. Kuullota sipulit, lisää paprikat ja paistele hetki, kunnes kasvikset ovat pehmenneitä. Älä ruskista näitä.
  6. Sitten kasataan kakku, eli laita alimmaiseksi yksi tortillalettu ja kasaa päällekkäin ensin soijarouhesalsakastiketta, sitten sipulipaprikaseosta, murskattuja nachoja ja lopuksi juustokastiketta.
  7. Viimeisen tortillaletun päälle laita edellä mainittujen täytteiden lisäksi myös kuutioitua tuoretta tomaattia. Jätä juustokastiketta vähän myös tarjoiluun/koristeluun.
  8. Paista noin 15minuuttia, ota hetkeksi ulos, lisää päälle nachoja ja laita takaisin uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, kunnes nachot saavat hieman väriä.
  9. Sillä välin kun kakku on uunissa valmista pikainen guacamole, eli muussaa avocado(t) ja sekoita mukaan limen mehua, suolaa, valkosipulijauhetta ja kuivattuja chilihiutaleita, maistele välillä, jotta löytyy omaan suuhun sopiva yhdistelmä.
  10. Kun kakku on valmis, koristele juustokastikkeella, guacamolella ja tuoreella korianterilla.
  11. Tarjoile nachojen, jalopenojen ja kaurafraichen kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with Snapseed.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s