Pasta alfredo

Pastalinjalla jatketaan lasagnen jälkeen. Tällä kertaa luvassa on kermaista ja täyteläistä pastakastiketta, jossa on myös sieniä ja pinaattia. Mukailin taas Hot for Food -blogin ohjetta pienen pienillä muutoksilla, tein myös vähän pienemmän annoksen. Lopputuloksena täydellisen ihana pasta!


Alfredo -kastike n.3 annosta

  • 2dl cashewpähkinöitä (liota ensin pari tuntia)
  • 0,5-1dl vettä
  • 1rkl sitruunamehua
  • 1tl omenaviinietikkaa
  • 1 sipuli
  • 1 portobellosieni
  • muutama tuore herkkusieni
  • iso kourallinen babypinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1dl (kuivaa) valkoviiniä
  • 0,5-1dl pastan keitinvettä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1tl kuivattua persiljaa
  • 2rkl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • Pastaa

Toimi näin: 

  1. Valmista ensin cashewkerma, eli laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, vesi, sitruunamehu ja omenaviinietikka. Blendaa sekaisin niin kauan kunnes koostumus on kermaisen sileää.
  2. Laita pastavesi kiehumaan, mausta vesi suolalla ja keitä pastat lähes kypsiksi. Ota pastat sivuun hetkeksi ja säästä keitinvettä ainakin pari desiä, jotta voit lisätä sitä kastikkeen sekaan.
  3. Silppua sienet ja sipulit, murskaa tai raasta valkosipulinkynnet, silppua basilika.
  4. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia kunnes ovat läpikuultavia ja pehmenneitä. Lisää sekaan silputut sienet ja paista niitä miedolla lämmöllä noin 4minuuttia.
  5. Sekoita sienten ja sipulien sekaan valkosipulimurska, suola ja pippuri. Anna paistua miedolla lämmöllä noin 3-4minuuttia. Sekoita välillä, äläkä ruskista sieniä ja sipuleita, vaan kypsyttele miedolla lämmöllä.
  6. Kun sienet ovat kutistuneet, lisää sekaan viiniä ja anna kiehua hiljalleen noin 7minuuttia, lisää sekaan persilja ja basilika, keittele vielä minuutti tai pari.
  7. Lisää sekaan cashewkerma sekä pinaatit. Nyt lisää ja sekoita pienissä erissä pastan keitin vesi kastikkeen sekaan. Sekoittele vielä muutama minuutti.
  8. Lopuksi sekoita pastat kunnolla kastikkeen sekaan ja anna kiehua vielä pari minuuttia, kunnes kastike on saostunut ja sekoittunut kunnolla pastaan. Jos pasta vaikuttaa liian ”kuivalta”, lisää keitinvettä vielä hieman sekaan.
  9. Tarjoile vegeparmesanin kanssa.

img_4754

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s