Lasagne

Tiedättekö, kun joskus tulee tehtyä niin hyvää ruokaa, että tekisi mieli huutaa ääneen. Tämä on just sellaista, vaikka kuvat eivät ehkä olekaan kovin vakuuttavia. Keittiön valaistus ei ollut paras mahdollinen lasagnen kuvaamiseen. Pari päivää sitten Instafeedissä vilahti kuva ihanasta lasagnesta ja se johti siihen, että lasagnehommiin oli ryhdyttävä. Tein joskus alkuvuodesta ensimmäisen kokeilun vegaanisen lasagnen osalta ja se oli muistaakseni ihan ok. Ei ilmeisesti mikään erityisen herkullinen, koska mielikuvat asiasta ovat hatarat. Mutta. Tämä. On. Herkullista. Talouden sekasyöjän mielestä myös järjettömän hyvää, kuulemma paljon parempaa kuin useimmat lihaversiot. Jos ei tietäisi, niin ei huomaisi vegaaniseksi versioksi. Eli jos haluat hurmata lihansyöjiä vegaanisella lasagnella, suosittelen tekemään tätä.

img_4678

Oikaisin hieman käyttämällä tässä Hälsans Kökin pakastesoijarouhetta, mutta tämän voi tehdä toki myös kuivasta soijarouheesta, jonka turvottaa ensin. Tällöin käyttäisin enemmän mausteita, kuin mitä alla olevassa ohjeessa on. Tomaattina voi käyttää murskaa tai paseerattua, mistä itse tykkää. Meillä oli kaapissa yrttimaustettua paseerattua tomaattia, joten laitoin sitä. Myös chilimaustettu voisi toimia kivasti. Lisäksi laitoin kerroksiin mukaan vegaanista punaista pestoa antamaan lisää makua.

img_4670
Valkoisen kastikkeen koostumus on paksu ja kermainen
Valkoisessa kastikkeessa halusin kokeilla cashewkermapohjaista versiota, sen sijaan, että olisin tehnyt kastikkeen kaurakermasta ja juustoraasteesta. Kastike oli erittäin onnistunut kokeilu. Oikein ihanan kermaista ja pehmeän makuista, myös koostumus valmiissa lasagnessa oli hyvä. Kastiketta olisi voinut tehdä vähän enemmänkin, eli suosittelen tekemään vähän isomman setin samalla kertaa. Vinkkinä, tämä kastike toimisi myös kylmänä dippikastikkeena, pastakastikkeena tai vaikka nacholautasella salsan kaverina.

Mielestäni lasagnen teossa vaikein vaihe on sopivan kokoisen vuoan valinta. Itselläni oli pienehkö (17cmx26cm) vuoka ja siihen tuli 4 kerrosta. Jos sulla on iso vuoka, niin kannattaa tuplata resepti.

Lasagne noin 4 annosta

Punainen kastike

  • 1pss Hälsans Kökin valmista soijarouhetta ”färssiä” img_4672
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 500g yrttimaustettua paseerattua tomaattia
  • 1dl vettä
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1rkl soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Valkoinen kastike

  • 3,5dl cashewpähkinöitä
  • 1,5dl mantelimaitoa
  • 2rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5tl sipulijauhetta
  • 1tl sitruunamehua
  • 1tl suolaa

Muut aineksetimg_4668

  • Lasagnelevyjä, ole tarkkana, joissain levyissä on kananmunaa. Esim. MyllynParhaissa ei ole.
  • Punaista pestoa
  • Vegaanista juustoraastetta, esim. Wilmersburger tai Violife

Toimi näin:

  1. Valmista ensin punainen kastike.
    1. Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Voit myös halutessasi raastaa porkkanat ja kesäkurpitsat.
    2. Kuullota ensin sipuleita hetki pannulla, lisää sitten valkosipulit ja sitten soijarouhe. Paista hetki ja mausta paprikajauheella ja pippurilla.
    3. Lisää porkkanat ja kesäkurpitsat.Paista hetki.
    4. Lisää tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla ja soijakastikkeella.
    5. Anna hautua ainakin 15min. Ei haittaa vaikka hautuisi pidempäänkin.
  2. Kun punainen kastike hautuu, valmista sillä välin valkoinen kastike
    1. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita (täydellä teholla) kunnes kastike on tasaisen kermaista. Valmis!
  3. Lado ainekset vuokaan, alimmaksi punaista kastiketta, sitten valkoista kastiketta, jonka päälle voit halutessasi ripotella nokareita punaista pestoa ja sitten lasagnelevyt. Toista tarpeeksi monta kertaa. Päällimmäiseen kerrokseen lasagnelevyjen päälle punainen kastike, punaista pestoa ja halutessasi voit lisätä vegaanista juustoraastetta pinnalle.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-45min. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  5. Nauti!

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Lasagne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s