Jambalaya

Viime perjantain kukkakaaliwingsit tuntuivat olevan great success! Reseptiä on luettu melkein 5000 kertaa viikon aikana. Huikeeta! Kiitos 🙂

Hui, viikko taas vierähti johonkin. Viime viikolla ei juuri tullut kokkailtua mitään kummempaa.  Muistaakseni ainakin kahtena iltana tein ja söin caesar-salaattia vegepekonilla ja yrttikastikkeella, se osui omaan makuhermoon aika hyvin. Sitten miehen mummo oli tehnyt mulle vegaanisia kaalikääryleitä, joissa oli täytteessä jauhelihan tilalla härkistä ja ne oli haudutettu kaurakermassa. Ja koska ne oli mummon tekemiä, niitä oli paljon ja ne olivat isoja. Ja myös aivan taivaallisen hyviä!

Viime aikoina ajatuksissa on pyörinyt jokin mausteinen jambalayan tyylinen ruoka, joten siitä se ajatus sitten lähti. Samalla tuli tehtyä sen verran isompi setti, että siitä riittää alkuviikolle evääksi töihin. Itse käytin tässä makkarana Tofurkyn kielbasa -makkaroita, mutta makkaraksi sopii mikä tahansa vegaaninen makkara, plussaa toki jos makkara on vähän mausteisempi lajike. Perinteisesti jambalayaan kuuluu myös selleri, mutta selleri on allekirjoittaneen osalta ehdoton ei. En vaan yksinkertaisesti pidä sen mausta yhtään. Mutta jos sä tykkäät, niin laita ihmeessä. Tämä ruoka on myös siitä hyvä, ettei tule paljoa tiskiä, tämän voi tehdä yhdessä isossa kattilassa tai wok-pannussa. Ruoka myös valmistuu lähes itsestään haudutellen, joten pilkkomisen jälkeen erittäin vaivaton arkiruoka. Voisin myös kuvitella, että tämä uppoaa sekaaneihin kuin väärä raha, eli jos haluat huijata pahaa-aavistamatonta sekaania, niin…

Jambalaya noin 4 annosta img_4642

  • 1pkt (mausteista) vegemakkaraa
  • 1 sipuli
  • 1 -2 paprikaa
  • 2 -3 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa tomaattia
  • 1-2 kourallista miniluumutomaatteja
  • suolaa
  • pippuria
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 4dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl riisiä
  • öljyä paistamiseen

Toimi näin: 

  1. Silppua sipulit, hienonna valkosipulit, suikaloi paprika, puolita pikkutomaatit ja kuutio isot tomaatit. Viipaloi makkarat.
  2. Paista makkaroita hetki öljyssä, vähennä lämpötilaa ja lisää sekaan kummatkin sipulit, kuullota hetki ja lisää paprikat. Anna hautua hetki.
  3. Lisää sekaan tomaatit ja mausteet, anna hautua hetki, että tomaateista irtoaa mehut.
  4. Sekoita kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio.
  5. Lisää kasvisliemi ja riisi kasvisten sekaan.
  6. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia tai kunnes riisi on kypsää. Tsekkaa tilanne välillä, ettei ruoka pala pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä. Ruoka on valmis kun riisi on kypsää ja eikä pata ole enää vetistä. Maista ja tarkista vielä mausteet, lisää mausteita tarvittaessa.
  7. Tarjoile ja nauti. Mausteisen ruuan kanssa sopii ihana tuore sämpylä tai muu hyvä leipä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s