Tofu scramble

Tofu scramble on tofusta tehty munakokkelin tapainen paistos. Kuulostaa oudolta, maistuu törkeen hyvältä. Ja on täyttävä! Täydellinen viikonlopun brunssipöytään tai muuten vain myöhäiseksi aamupalaksi. Tai lounaaksi. Tai ihan milloin vaan. Scramble on nopea valmistaa, joten voi sitä syödä arkiaamunakin, ei vie juurikaan enempää aikaa kuin kaurapuuron keittäminen.

Kokkeli on minusta aivan kammottava sana, joten puhun mielummin scramblesta. Kokkelista tulee mieleen muinainen Pikkukakkosen lastenohjelma. ”Meitä on kaksi vekkulia, jotka tekee kokkelia…” No niin, se lapsuuden traumoista. Takaisin asiaan.

img_4552Scramble on muunneltavissa sen mukaan mitä kotoa löytyy. Sen voi tehdä kiinteästä tai pehmeästä tofusta, itse olen tehnyt vain pehmeästä, vaikka useimmat ohjeet tuntuvat suosivan kiinteää versiota. Kiinteästä tofusta tulee murumaisempi ja kuivempi, pehmeästä tulee kosteampi ja no, pehmeämpi. Kasviksista mukaan sopivat vaikkapa pinaatti, lehtikaali, sipulit, sienet, yrtit, paprika, peruna tai tomaatti, muuten sekaan voi heittää esimerkiksi Bon veganin viherpippuri-soijaleikkelettä, vegenakkia, seitania, vegesalamia, kauratuorejuustoa, vegejuustoraastetta… Kurkuma ei juurikaan maistu, mutta antaa scramblelle keltaisen värin, voit halutessasi lisätä joukkoon myös ripauksen paprikajauhetta, jolloin väristä tulee vielä syvempi. Tarjoile (avocado)paahtoleivän kanssa tai jos haluat olla ähkyssä, paista lisäksi sun lempparivegenakkeja/makkaroita ja perunoita. Tällä ohjeella tulee noin 2 annosta, mikä on melko riittävä, jos on muutakin syötävää kuten leipää.

Tofu scramblen tähän versioon tarvitaan 

  • paketti pehmeää tofua, esim. Jalotofu
    img_4555
    Ravintohiivahiutaleita voi ostaa esimerkiksi Punnitse&Säästä -kaupoista tai luontaistuotekaupoista.
  • kourallinen pinaattia
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 tomaatti
  • 2rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • 1tl sipulijauhetta
  • 1/2-1tl kurkumaa
  • 1rkl soija- tai kaurakermaa (ei pakollinen)
  • ripaus paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • ripaus ruohosipulia
  • öljyä tai sinistä Keijua paistamiseen

Toimi näin:

  1. Silppua pinaatit, kuutioi paprikat ja tomaatit.
  2. Laita pannulle öljyä, anna lämmetä hetki.
    1. Huomaa, ettei ole tarkoitus käristää tofua. Eli älä paista täysillä tehoilla.
  3. Laita tofu pannulle ja pilko lastalla se pienemmiksi paloiksi. Ei haittaa, vaikka menee  se hajoaa muruiksi tai muussaantuu. Etenkin jos käytät pehmeää tofua, se muussaantuu helposti samalla kun sekoittelee mausteet ja kasvikset sekaan.
  4. Lisää mausteet ja ravintohiivahiutaleet, sekoittele hetki. Lisää tässä vaiheessa kasvikerma, jos haluat.
  5. Lisää kasvikset, sekoita ja anna hautua hetki, kunnes pinaatit ovat pienentyneet.
  6. Tarjoile, ripottele päälle ruohosipulia ja syö.

 

img_4561
Mun leivissä oli enemmän reikää kuin leipää.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s