Caesar-salaatti soijapekonilla

Tänään piti tehdä kukkakaaliwingsejä, mutta työpäivä ja kauppareissu vähän venähtivät, joten piti saada ruokaa nopeasti ja helposti. Jostain syystä alkoi tehdä mieli caesar-salaattia ja kaivelin kaapeista sekalaiset ainekset kasaan. Pieni googlaus inspiraatioon ja sain kasattua todella hyvän ja ruokaisan salaatin. Ideoita ja inspiraatiota haettu Edgy Veg ja Hot for Food -blogeista.

Valmista ensin pekonin marinadi ja sekoita soijahiutaleet maustumaan marinadiin. Seuraavaksi valmista salaatinkastike, sitten kasaa salaatti ja viimeiseksi paista pekoni, valuta siitä rasva ja lisää suoraan valmiin salaatin päälle.

Salaatti: 

img_4533
Tätä saa vegekaupoista, mutta Violifea tavallisista marketeista.
  • lehtikaalia tai jotain muuta vihreää
  • kirsikkatomaatteja
  • krutonkeja
  • vegaanista parmesania, esim. Violife tai VantasticFoods

Toimi näin:

  1. Poista lehtikaalista rangat ja revi lehdet suupaloiksi.
  2. Hiero lusikallinen jo tehtyä salaatinkastiketta lehtikaalin sekaan. Lehtikaali pehmenee mukavasti kun sitä vähän hieroo ja hypistelee, eli rohkeasti näpit salaattiin. Lisää parmesan lehtikaalin sekaan.
  3. Pilko tomaatit ja kasaa salaatti lautaselle. Ripottele vielä päälle parmesania.

Vegepekoni:

  • vajaa 1dl soijahiutaleita
  • 2rkl soijakastiketta
  • 1rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2tl valkosipulijauhetta
  • 1/4tl nestesavua
  • 1/2rkl vaahterasiirappia
  • ripaus paprikajauhetta ja vähän mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Toimi näin: 

  1. Sekoita marinadin aineet keskenään, lisää joukkoon soijahiutaleet. Sekoita kunnolla ja anna imeytyä. Marinadin imeytyessä valmista salaatinkastike ja salaattipeti.
  2. Paista öljyssä sopivan rapeaksi, mutta varo etteivät hiutaleet pala.
  3. Nosta hiutaleet hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
  4. Ripottele salaatin päälle.

Yrttikastike salaatille: (muutettu jenkkikupeista deseiksi, alkuperäinen ohje Hot for Food)

  • 1,2dl oliiviöljyä
  • 0,5dl vettä
  • 0,5dl hampunsiemeniä
  • 0,5dl ravintohiivahiutaleita
  • 2rkl omenaviinietikkaa
  • 1tl tuoretta persiljaa, jos käytät pakastettua 1rkl
  • 1tl tuoretta tilliä, jos käytät pakastettua 1rkl
  • 1tl sipulijauhetta
  • 1/4tl suolaa

Toimi näin:

  1. Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita kunnolla, kunnes koostumus on kermainen.
  2. Kastike säilyy jääkaapissa lasipurkissa muutaman päivän.
Voisin kuvitella, että tämä salaatti maistuu lihansyöjillekin.

 

Advertisements

One thought on “Caesar-salaatti soijapekonilla

  1. Päivitysilmoitus: Vegepekonipasta – Vegelicious

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s