Pähkinäinen omenakaurapuuro

Eilen juuri bloggasin aamupalaideoita, joten jatketaan samaa aihetta. Peruskaurapuuro on  hyvää, mutta nyt oli ajatuksena tehdä puurosta eri makuista kuin yleensä, joten keitin puuron hasselpähkinämaitoon ja maustoin omenoilla. Samalla tuli käytettyä äitiltä saatuja omppuja. Puuron voi toki tehdä myös vaikka manteli- tai soijamaidosta, mutta hasselpähkinämaito antaa puurolle ihanan pähkinäisen maun.


Pähkinäinen omenakaurapuuro 2 isohkoa annosta

  • 5dl hasselpähkinämaitoa (esim. Alpro)
  • 2-2,5dl kaurahiutaleita
  • 1 iso omena pilkottuna tai raasteena (tai jos käytät pieniä kotimaisia, niin 3-4kpl)
  • 2-3rkl hampunsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus kardemummaa
  • tarjoiluun kanelia, cashewpähkinöitä sekä vaahterasiirappia

Toimi näin: 

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito juuri ja juuri kiehuvaksi, lisää kaurahiutaleet, vähennä lämpöä ja anna hautua hetki hiljaa kiehuen, lisää kuutioidut tai raastetut omenat. Sekoita välillä. Hauduta pienellä lämmöllä, kunnes puuro on valmis. Sekoita loppuvaiheessa mukaan hampunsiemenet.
  2. Mausta suolalla ja kardemummalla.
  3. Tarjoile ja lisää lautasella puuron päälle kanelia, cashewpähkinöitä ja liraus vaahterasiirappia.


 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Pähkinäinen omenakaurapuuro

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s