Paahdettu myskikurpitsakeitto

Kurpitsasesonki on juuri alkamaisillaan tai jopa käynnissä, joten nyt jos koskaan kannattaa kokkailla kurpitsaa. Itse tein tänään alkuviikon ruuaksi kattilallisen ihanan pehmeää myskikurpitsakeittoa, jossa maistui inkivääri ja aavistus valkosipulista, bonuksena pieni chilin lämpö. Helppo ja melko vaivaton tehdä, joten oikein mainiota arkiruokaa. Ja jos on oikein reipas, niin leipasee sämpylöitä tai pataleivän keiton kaveriksi, itse en valitettavasti ollut tänään ihan niin reippaana.

img_4423-1

Paahdettu myskikurpitsakeitto

  • 1 myskikurpitsa, about 1kg tai vähän päälle
  • 2 porkkanaa
  • 1 chili
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5dl kookosmaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6dl vettä
  • 0,5 -1tl tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 1tl juustokuminaa
  • 0,5tl kurkumaa
  • 0,5tl cayennepippuria
  • 0,5tl suolaa

Toimi näin: 

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise ja paloittele kurpitsa isoiksi lohkoiksi, poista siemenet, mutta älä heitä niitä roskiin, niille on käyttöä myöhemmin. Kuori ja pilko porkkana pariin osaan. Halkaise chili ja poista siemenet.
  3. Laita kurpitsa, porkkanat ja chili uunipellille, sipaise vähän öljyä päälle ja paahda uunissa kunnes kasvikset ovat pehmenneet, eli noin 45-50min. HUOM. Chilin voi ottaa pois heti kun kuori on hieman tummunut, kaavi lusikalla pehmennyt chilin sisus talteen ja laita muut kasvikset takaisin uuniin.
  4. Silppua sipuli ja valkosipuli, raasta inkivääri. Jos tykkäät inkivääristä, voi sitä laittaa enemmänkin, jos taas et tykkää, niin laita vähemmän.
  5. Kuullota mausteita, sipuleita ja inkivääriä hetki miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää pehmenneet porkkanat, kuoristansa kaavitut kurpitsat sekä chili mausteiden sekaan ja sekoittele. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 5min. Lisää suola.
  6. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito. Maista ja lisää mausteita jos tarvis.

Bonusvinkki, kurpitsansiemenet:

  1. Huuhdo ja putsaa kurpitsansiemenet. Anna kuivua hetki.
  2. Paahda ne kuumalla pannulla kevyesti. Nosta sivuun ja ripottele suolaa päälle.
  3. Syö keiton päällä tai napostele muuten vaan.

 

Kurpitsansiemeniä ei kannata heittää hukkaan vaan paahtaa ja syödä keiton kanssa. 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s