Mustapapuburgerit

Viime viikko oli vähän hässäkkää ja se hurahti niin nopeasti, että blogi jäi ihan paitsioon. Mutta hyvittelen tätä lyhyttä blogitaukoa herkullisilla mustapapuburgereilla. Sovelsin pihvit lukemistani resepteistä, maku osui nappiin, mutta koostumus jäi murenevaksi. Pihvit pysyivät paistaessa suht hyvin kasassa, kun niitä käsitteli todella varovasti, käänsi vain yhden kerran eikä sörkkinyt muuten niitä paiston aikana. Luulen, että olisi pitänyt lisätä ihan vähän jotain nestettä ja sitten keitettyä perunaa, vehnäjauhoja tai perunajauhoja sitomaan taikinaa hieman tiiviimmäksi. Täytyy siis jatkokehitellä, jos kokeilet reseptiä, niin suosittelen lisäämään taikinaan jotain edellä mainituista.

Mustapapupihvit, 4 isoa pihviä

  • 2 tetraa/tölkkiä mustapapuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 5 jalopenoviipaletta, tuoretta chiliä tai chilijauhetta
  • 0,5dl korppujauhoja
  • 1rkl soijakastiketta
  • 0,5tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1tl cajunmaustetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria rouhittuna myllystä pari kierrosta
  • öljyä paistamiseen

Lisäksi tarvitset hampurilaissämpylöitä, salaattia, ketsuppia, punasipulia, tomaattia, avocadoa ja salsakastiketta. Tai ihan mitä tahansa haluatkin burgerin väliin laittaa. Jos haluat/jaksat niin tee itse lohkoperunoita burgerin kaveriksi.

Toimi näin:

  1. Huuhdo mustapavut ja valuta ne.
  2. Silppua sipulit, murskaa valkosipulit,kuutioi paprika ja pilko jalopenot pieniksi paloiksi.
  3. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää soijakastike ja anna maustua hetki.
  4. Muussaa pavut perunasurvimella, ei tarvitse olla ihan täydellistä muussia, osa pavuista voi jäädä isommiksi paloiksi tai kokonaisiksi, tuovat hieman purutuntumaa pihviin.
  5. Sekoita muussattujen papujen joukkoon sipuli-soijaseos, kuutioidut paprikat, pilkotut jalopenot, mausteet sekä korppujauhot. Mausta ripauksella suolaa sekä rouhi sekaan mustapippuria.
  6. Muotoile taikinasta 4 isoa, tiivistä ja paksua pihviä
  7. Kuumenna pannu, mutta älä paista pihvejä liian kuumalla pannulla, jolloin pihvien pinta palaa, vaan paista niitä keskilämmöllä öljyssä noin 3-4min/puoli. Käännä lastalla varovasti, pihvi hajoaa helposti. Älä sörki pihvejä paiston aikana, käännä ne vain kerran. Ja lisää tarvittaessa öljyä pannulle.
  8. Kokoa hampurilaiset ja nauti!
img_4403
Osa pavuista saa jäädä isommiksi paloiksi, ei tarvitse tehdä ihan sileää taikinaa. Tämä oli testipihvi, johon kokeilin laittaa pinnalle korppujauhoja, mutta ne palavat helposti, joten paistoin muut pihvit ilman niitä. 

img_4405

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s