Kermainen makkarapasta

Jes, vegaanista kermaista makkarapastaa! Sain muutama viikko sitten Tallinnan tuliaisia Lääts -kaupasta joka myy mm. Tofurkyn vegaanisia makkaroita, tempeh -pekonia ja vegaanista kanaa. Eli kun käyt Tallinnassa, käy ihmeessä myös Läätsissä! Tofurkya ei ainakaan vielä saa Suomesta kaupoista, mutta toivottavasti tulevaisuudessa näitä herkkuja saisi hankittua hiukan helpommin.

img_4246-1
Kana-omenamakkarat syötiin hodareiden välissä ja nyt tässä reseptissä testattiin italialaiset makkarat. Nam! Kielbasat odottavat vielä vuoroaan jääkaapissa.

Rakastan kokeilla uusia tuotteita, joten tänään tehtiin kermaista pastaa maustetuista italialaistyyppisistä makkaroista. Makkarat olivat tosi maukkaita, niissä maistuivat aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Tämän pastakastikkeen voi ihan hyvin toteuttaa millä tahansa vegemakkaroilla, mutta jos saat käsiisi noita Tofurkyja, niin tee ihmeessä niistä! Jos käytät muita makkaroita, niin niitä voisi hieman ehkä maustaa samalla kun niitä paistelee pannulla, vaikka vähän savupaprikaa, yrttimaustetta tai basilikaa. Myös sienet sopisivat tähän kastikkeeseen oikein hyvin.

Tähän reseptiin tarvitset siis:

  • paketti vegemakkaraa
  • 1prk Alpron soijaruokakermaa
  • 1rkl tomaattipyrettä
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • vegeparmesaania
  • mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa
  • pastaa

Toimi näin: 

  1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaisesti
  2. Kuullota öljyssä silputtu sipuli sekä murskatut valkosipulinkynnet. Siirrä hetkeksi lautaselle.
  3. Paista hetken aikaa viipaloituja vegemakkaroita pannulla. Kun makkarat ovat saaneet väriä, lisää kuullotetut sipulit joukkoon.
  4. Kaada makkaroiden sekaan ruokakerma, sekoita ja lisää myös tomaattipyre, sekoita.
  5. Mausta mustapippurilla.
  6. Kun pastat ovat valmiit, valuta ne ja sekoita pastakastikkeen sekaan.
  7. Nosta annokset lautaselle, lisää lautasella pastan päälle basilikaa sekä reilusti vegeparmesania. Nauti!

Extravinkki:

  • Tee tämän ruuan kaveriksi valkosipulileipää! Jos kotoa löytyy kuivahtanutta vaaleaa leipää, se käy tähän oikein hyvin. Leikkaa leipä viipaleiksi, sekoita sinistä Keiju -margariinia, pari valkosipulinkynttä ja kuivattua basilikaa jossain pikkukipossa kunnolla sekaisin ja voitele leipäviipaleet suht reippaasti tällä seoksella. Paista 200 asteessa noin 5minuuttia tai kunnes leivät saavat kevyesti väriä. Älä polta niitä 🙂

image

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s