Kasvispannari spelttijauhoista

Kesäkurpitsaa on vielä runsaasti kaapissa odottamassa kohtaloaan. Päätin tänään tehdä kasvispannaria ja vieläpä jostain syystä muistin kaapissa olevat spelttijauhot, joten kokeilin tehdä pannarin speltistä. Ajattelin, että speltti sopisi hyvin suolaiseen pannariin kasvisten kaveriksi ja sopihan se.

image

Aiemmin olen tehnyt vegaanista pannaria Chocochilin hyväksi todetulla reseptillä, joten käytin sitä nyt myös pohjana kehitellessäni tätä versiota. Pannari onnistui ihan kivasti, en ole aikaisemmin spelttipannaria kokeillut.  Pannarin maku jäi kuitenkin hieman miedoksi omaan makuuni. Seuraavalla kerralla laittaisin enemmän yrttejä, suolaa sekä paprikakuutioita ja pannarin pinnalle voisi rouhia pippuria ennen paistamista.

Pannaritaikina:

  • 4-5dl spelttijauhoa
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 1dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1l soijamaitoa
  • Sinistä Keiju -margariiniä

Pannaritaikinan extrat: 

  • 4 kuutiota pakastepinaattia
  • Pieni nippu tuoretta persiljaa, timjamia tai basilikaa silputtuna, yrttejä voi laittaa aika reippaasti. Oman maun mukaan 🙂
  • 1-2 dl vegaanista juustoa raastettuna, esim. Violife for pizza tai Wilmersburger

Kasvistäyte:

  • 2-3 pientä porkkanaa tai 1-2 isoa
  • 1 keskikokoinen tai pienehkö kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 -1 tl suolaa
  • 1 punainen tai keltainen paprika
  • 2 tomaattia
  • Öljyä paistamiseen

Toimi näin: 

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Sekoita pannaritaikinan kuivat aineet keskenään, lisää sitten soijamaito ja jogurtti. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin 30min.
  3. Valmista sillä aikaa kasvistäyte, pese kasvikset, kuori porkkanat ja raasta porkkanat sekä kesäkurpitsa. Kuullota raastetut kasvikset kevyesti öljyssä, lisää kuullotuksen alkuvaiheessa kasvisraasteen joukkoon myös 1 valkosipulinkynsi murskattuna. Mausta raasteseos suolalla.
  4. Kuutioi tomaatit ja paprika. Itse suikaloin paprikan, kuutiot toimivat varmaankin paremmin.
  5. Raasta juusto.
  6. Lisää turvotetun taikinan joukkoon tuore yrttisilppu sekä sulaneet pinaattikuutiot, sekoita. Lisää myös juustoraaste sekä kuullotettu kasvisraaste. Sekoita.
  7. Laita pellille leivinpaperin päälle muutama nokare margariiniä, kaada sitten taikinaseos tähän päälle. Ripottele taikinan päälle paprika- sekä tomaattikuutiot ja halutessasi osa juustoraasteesta. Voit myös rouhia pinnalle mustapippuria. Lisää lopuksi myös muutama nokare margariiniä taikinan päälle.
  8. Paista 225 asteessa noin 35minuuttia. Huom, tämä pannari ei kumpuile ja paistopinnasta tulee erilainen kuin tavallisesta pannaritaikinasta. Jos maltat anna pannarin vetäytyä hetki paistamisen jälkeen 🙂

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s