Nacho cheese sauce

Alkuperäinen resepti on aivan huippuihanasta Hot for Food -blogista, suomennan reseptin tänne itsellenikin muistiin, jotta löytyy jatkossa helpommin. Kastikkeesta tulee kauniin oranssin keltaista, paksua, venyvää ja se toimii loistavasti vaikka nachojen, hodareiden tai ranskalaisten kanssa.

image

Kannattaa tsekata Hot for Food -blogi sekä myös Youtube -kanava, josta saa paljon ideoita ja inspiraatiota omaan kokkailuun. Olen sieltä tehnyt ainakin parit salaatinkastikkeet, fetaa tofusta, tofupekonia ja useamman kerran tätä juustokastiketta. Ja kukkakaaliwingsejä, parhaita ikinä! Teen niistä oman postauksen syksyn aikana. Koska kyseessä on kanadalainen ohje, ovat mitat jenkkityyliin kuppeina. 1 kuppi on 2,4-2,5dl, hieman lähteestä riippuen. Itse helpotin omaa elämääni ja ostin Heirollin mittakuppisarjan, jossa mitat kuppeina, joten ei tarvitse miettiä suhteessa desilitroihin. Omat huomiot suluissa.

Nacho cheese sauce (valmista kastiketta noin 1,5 kuppia = 3-4dl)

  • 1 kuppi keitettyä kuutioitua perunaa
  • 1/2 kuppia keitettyä kuutioitua porkkanaa
  • 1/4 kuppia auringonkukkaöljyä (olen käyttänyt rypsiöljyä)
  • 1/4 kuppia kasvimaitoa/vettä (olen käyttänyt soijamaitoa tai vettä)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 6 jalopenoviipaletta (siis niitä lasipurkkiin säilöttyjä viipaleita, ei tuoreita)
  • 3 rkl jalopenojen lientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 tl tärkkelystä (olen käyttänyt perunajauhoa)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa

Toimi näin:

  1. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat > keitä noin 10 min, kunnes ovat sopivan pehmeitä, älä keitä ylikypsiksi/muussiksi.
  2. Valuta kypsät perunat ja porkkanat ja laita ne blenderiin
  3. Lisää loput aineet blenderiin ja sekoita täydellä teholla (blenderin tehoista riippuen toki), kunnes kastikkeesta tulee sileää, tasaista ja paksua, kauniin oranssin keltaista.
  4. Tarjoile lämpimänä, eli jos teet kastikkeen etukäteen valmiiksi, se on parhaimmillaan lämmityksen jälkeen, ei suoraan jääkaapista tai huoneenlämpöisenä.

Enjoy!

Oletko testannut tätä reseptiä tai onko sulla vielä parempi juustokastikkeen ohje? Kerro, kerro, kerro!! 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Nacho cheese sauce

  1. Päivitysilmoitus: Enchiladat – Vegelicious

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s