Tempeä kookoskastikkeessa

Tänään oli ajatuksissa tehdä jotain salaattia, mutta sateinen ja kalsea sää käänsikin ajatukset kohti mausteista kookoskastiketta. Resepti oli omasta päästä sävelletty ja lopputulos on lempeän mausteinen. Olen sellainen kokkaaja, joka hyvin harvoin käyttää mittoja tai katsoo tarkkoja minuutteja tai muita yksityiskohtia. Eli koittakaa kestää näitä epämääräisiä termejä kuten ripaus, hetkinen ja loraus. Yritän parantaa tapojani ja tsempata täsmällisemmäksi mittojen ja muiden kanssa.

Unohdin cashewpähkinät kuvasta, mutta niitäkin siis laitoin kastikkeeseen.
Kävin tiistaina Tampereen Vegekaupassa, josta ostin mm. Indonesialaista tempeä, jota on kehuttu pehmeästä mausta. Olin grillaillut jo maistiaiset tästä tsempeistä ja tykkäsin kovasti, nyt loput paketista päätyivät tähän kastikkeeseen. Lisukkeeksi tälle käy riisi, itse testasin Risellan uutta riisi-linssisekoitusta, joka oli muuten oikein mukavaa vaihtelua tavalliselle riisille. 

Ainekset (näillä määrillä ehkä 3 annosta)

  • 150-200g tempeä
  • 2dl kookoskermaa
  • 1-3 kynttä valkosipulia (kuinka valkosipulisesta kukakin tykkää, itse laitoin vain yhden)
  • Punasipuli
  • Pinaattia iso kourallinen
  • 3 tomaattia
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 2tl chilitahnaa
  • Öljyä paistamiseen
  • Mausteet: chilijauhetta, currya, Srirachaa, soijakastiketta, suolaa, rouhittua mustapippuria. 
  • Mausteeksi sopisivat myös lime ja korianteria, mutta nyt ei löytänyt kaapeista kumpaakaan. 

Ensin öljyä pannulle ja siinä lämmitetään hieman currya ja chilijauhetta (vajaa 1tl kumpaakin), lisätään silputut sipulit ja kuullotetaan hetki. Lisätään kuutioitu tempe ja chilikastike, paistetaan hetki. Seuraavaksi sekaan lisätään silputtu pinaatti, pinaattien pehmennettyä lisätään kuutioidut tomaatit. Annetaan kiehua pienellä lämmöllä pari minuuttia, että tomaatit pehmenevät, jonka jälkeen lisätään kookosmaito ja cashewpähkinät. Anna muhia hetki, maista ja mausta oman maun mukaan soijakastikkeella, Srirachalla, suolalla ja pippurilla. Lopuksi joukkoon voisi lisätä vielä limen mehua sekä tuoretta korianteria. 

Laitoin vielä lautasella vähän Srirachaa annoksen päälle.
Poloinen yksinäinen pinaatinlehti esittää tässä koristeen virkaa, kuvitelkaa sen tilalle vaikka limeviipale tai korianterisilppua.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s